KulturaFoto: Facebook/LP DUO

Convivium Musicum: LP Duo u Prvoj gimnaziji

Autor: InfoKG
16:00 | Utorak, 19 12 2017

U okviru koncertne sezone „Convivium Musicum 17/18“ sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije biće održan četvrti koncert na kom će nastupiti LP Duo. Na koncertu će biti izvedeno delo kompozitora Simeona ten Holta, a ulaz je besplatan. 

LP Duo čine istaknuti pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović. Za četrnaest godina postojanja ovaj duo je izgradio sjajnu i zavidnu biografiju. Dobitnici su najznačajnijih domaćih i internacionalnih priznanja, a mogu se pohvaliti i velikim brojem nastupa kako u Srbiji, tako i širom sveta, na najelitnijim scenama poput dvorane Carnegie Hall (Nјujork) i Kenedi centra (Vašington). Snimili su sedam CD izdanja i komponuju muziku za pozorište, televiziju i film.  Osnivači su prvog festivala posvećenog klavijaturnim instrumentima  Keyboard Days Belgrade.

Osim izrazite harizme kojom osvajaju svaku publiku koja ih sluša, izdvajaju se konstantnim i veoma uspešnim pomeranjem granica muzike i muzičkog stvaralaštva. Veliko dostignuće i unapređivanje muzike postigli su kroz projekat Kvantna muzika čiji su koautori. Jedan od rezultata ovog projekta jeste stvaranje novog instrumenta, hibridnog klavira, koji su osmislili i zajedno sa naučnicim kreirali.

Koncertnu sezonu “Convivium Musicum 17/18” organizuje Udruženje građana “Convivium Musicum”, uz pomoć lokalne samouprave.