Kultura

"Coucou Abel": Promocija debitantskog albuma u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Utorak, 06 11 2018

U okviru projekta „Konkurs za Prvi CD", podržanog od Skupštine grada Kragujevca, „Coucou Abel" je izabran za jednog od dva sastava kome je SKC objavio prvo izdanje. Oni će sutra od 22 časa u Kontakt galeriji SKC-a održati koncert, odnosno promociju albuma.

Članovi ovog ansambla su Pavle Popov, Srđan Popov, Marko Ignjatović i Feđa Tom Frenklin. „Coucou Abel" u svojim pesmama kombinuje karakteristike brojnih i naizgled nespojivih žanrova, ali taj „crossover“ je potpuno u funkciji priče koju žele da ispričaju i osećanja koja žele da izazovu. Sve i dalje zvuči prepoznatljivo, ali opet novo i sveže.

„Muzički ansambl „Coucou Abel" (Kuku Abel) nastao je iz ljubavi braće Popov prema space pop i noir jazz muzici pedesetih godina prošlog veka. Kroz svoje autorske kompozicije probali smo da oživimo specifičan duh tog vremena, naivni doživljaj svemira i trenutak kad je čovek sleteo na mesec. Iz današnje perspektive sve ovo deluje magično, kao da su tada ljudi bili bliži svemiru i zvezdama nego danas i pored celokupne tehnologije koja se dosta razvila od tih dana i novih saznanja koja izgleda više ne utiču na duh na pravi način i ne daju tu vrstu poleta ljudima,“ kažu za svoju muziku članovi grupe.

Album je sniman u „Hill River“studiju u Zemunu, na njemu se nalazi 11 kompozicija, a autori su Srđan i Pavle Popov. Uz članove benda, u snimanju su učestvovali eminentni džez muzičari beogradske scene, kao što su: Luka Ignjatović, Bratislav Radovanović, Veljko Nikolić – Papa Nik i Milovan Paunović.