KulturaFoto: printscreen/youtube

Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov nastupaju u Botaničkoj bašti

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Petak, 09 07 2021

Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov nastupiće sutra od 21 sat nastupaju u Botaničkoj bašti u Kragujevcu. Ovom prilikom oni promovišu svoje prvo zajedničko izdanje.

Posle izdanja njihovog trija sa bubnjarem Asafom Sirkisom i turneje za album „No Ansnjer“ (2017), Dušan Jevtović i Vasil Hadžimanov shvatili su da su u sviranju razvili sasvim poseban zajednički jezik.

Iako se slični zvuci klavira i gitare u duetu možda u prvi mah ne čine kao avanturistička kombinacija, u vrlo sposobnim rukama Dušana i Vasila, rezultirali su snimkom na kome se čuje ubedljiva „drugost“.

Instrumentalni tonovi i teksture koje razigrano koriste, ojačani i prekriveni unisonim glasovima, kroz inovativne tehnike izvođenja i uz dodavanje suptilnih efekata postižu razilaženja i suprotstavljanja stvarajući trodimenzionalnu zvučnu scenu. Muzika koja je nastala nosi pasoš građanina sveta koji nije odan nijednom mestu posebno.

Cena ulaznice u pretprodaji je 400 dinara (u Studentskom kulturnom centru od 10 do 14 sati), a na dan koncerta 600 dinara (na ulazu).

Ako dolazite autom, najbolje mesto za parking je kod Muzeja "21, oktobar", jer u Botaničkoj bašti nije moguće.