Kultura

Editors, Dub Inc, Let 3 i Letu štuke na Arsenal festu

Autor: Jovana Mladenović
12:04 | Subota, 03 03 2018

Britanski indi post-pank „Editors“, francuska rege senzacija „Dub Inc“, uvek izazovni Riječani "Let 3" i sarajevske "Letu štuke", nastupiće na Arsenal festu 08, koji će biti održan od 21. do 23. juna u Kragujevcu.

„Editors“ će svirati prvi put na Arsenalu 21. juna, kao hedlajneri „Main Stage“-a. Bendu poznatom po hitovima kakvi su “Papillon”, “A Ton of Love”, “Sugar” i “You Don’t Know Love”, 9. marta izlazi šesti album “Violence”, sa kog su najavni singlovi “Hallelujah (So Low)” i “Magazine”.

Prve večeri Arsenala na „Main“-u nastupaju premijerno i „Dub Inc“, koji već dve decenije klasični rege sa dabom, ska, hiphopom i afričkim uticajima spajaju u hibrid visokonaponskih i društveno angažovanih pesama na francuskom, engleskom i kabila jeziku, zahvaljujući kojima uživaju kultni status u matičnoj Francuskoj i svetu. Što pokazuju višemilionski jutjub pregledi pesama poput “Tout ce qu’ils veulent”, “Rudeboy”, “Chaque nouvelle page” ili “Partout dans ce monde”.

Na „Garden Stage“-u 21. juna dolazi legendarni "Let 3", koji novim singlom “Tišu”, šatrovačkom obradom hita Novih fosila “Šuti moj dječače plavi”, nastavljaju neutabanim stazama kojima su krenuli pre 30 i više godina kultnim pesmama kakve su “Izgubljeni”, “Vjeran pas”, “Profesor Jakov” ili “Dijete u vremenu”.

Kultne "Letu štuke", frontmena Dine Šarana, imale su čast da nastupe na prvom Arsenalu 2011. godine, a sada se konačno vraćaju 23. juna na „Garden Stage“-u. Sa novim singlom “Bože zdravlja”, koji najavljuje novi album, Štuke nastavljaju sjajan niz hitova kakvi su “Mjesto za dvoje”, “Sunce”, “Šutiš”, “Tesla” i “Sami”.

Na Arsenal Festu 08 nastupaju 21. juna na Gardenu nekadašnji bubnjar legendarnih „Ramones“-a, Marky Ramone, a 22. juna na „Main“-u škotski hitmejkeri „Texas“ i Balkan džipsi pank metal „Kultur Shock“.

Komplet ulaznica za sve tri večeri košta 2.000 dinara, do 14. marta, u Domu omladine Kragujevca, na biletarnici Pozorišta za decu u Kragujevcu i preko mreže Eventim. Od 14. marta kreću pojedinačne ulaznice, a komplet će biti skuplji.