Kultura

Fotografski masterclass i izložba Margarite Kareve

Autor: Jovana Mladenović
16:30 | Petak, 22 06 2018

U organizaciji Festivala umetničke fotografije "Fotorama", čije je osmo izdanje nedavno održano, u Kragujevcu će sutra i prekosutra od 9 sati biti upriličen fotografski masterclass Margarite Kareve. U galeriji Narodnog muzeja istim danima od 20 sati biće otvorena njena izložba fotografija pod nazivom "Fragmenti snova".

Radionice će se održati na Pravnom fakultetu, a fotografisanje na odgovarajućim lokacijama po gradu.

Ovo je prilika da se unaprede veštine, a i da se druži i razmene iskustva sa jednom od najboljih ruskih fotografa današnjice.

Podsetimo, radionica je trebalo inicijalno da se održi 2. i 3. juna, tokom "Fotorame", a ra razlog odlaganja problem sa avionskim kartama.

Evo šta fantastična Margo kaže ukratko o sebi: "Zovem se Kareva Margarita, ja sam fotograf iz Rusije (grad Jekaterinburg). Počela sam da se bavim fotografijom pre 5 ipo godina, kada sam dobila foto aparat kao poklon za za Novu godinu.
Od tada, fotografija je postala moja najveća strast u životu. Stvarno volim fotografije sa životinjama i fotografije na kojima ozivljavam bajkovite scene. Veoma pažljivo se pripremam za moje setove, zato su na većini fotografija svi detalji stvarni. Obično na fotografijama imam samo lagano retuširanje i korekciju boja".