KulturaFoto: Fotoramafest/arhiva

FOTORAMA "se seli" na online platforme, među predavačima i dokumentaristi National Geographic-a

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Sreda, 29 07 2020

Jubilarni, 10. Međunarodni festival umetničke fotografije "Fotorama" će se, zbog aktuelne epidemiološke situacije "preseliti" kompletno na online platforme, u periodu od 6. do 9. avgusta i biće besplatan za sve učesnike. Među predavačima će se pojaviti i neka od najpoznatijih svetskih imena iz sveta fotografije kao što su dokumentaristi National Geographic magazina. Za informacije i prijave posetite zvaničnu internet prezentaciju Fotorama festivala.

Prema rečima organizatora, COVID 19 nije uticao na to da program jubilarne Fotorame bude manje kvalitetan nego inače. Naprotiv. Ove godine očekuje se rekordan broj stranih i domaćih predavača koji će održati svoje online radionice.

Među predavačima će se pojaviti i neka od najpoznatijih svetskih imena iz sveta fotografije kao što su dokumentaristi National Geographic magazina: Lynn Johnson, Erika Larsen i Andriana Mereuta.

Polaznici  iz oblasti vizuelnih umetnosti, retuša i komercijalne fotografije moći će da slušaju neke od vodećih stručnjaka u ovim oblastima: Dennis Dunbar, Renee Robyn, Sef McCullough, Hugh Kretschmer, 
Mezame Shashin-ka, Višnja Šešun.

Pošto Fotorama Fest slavi svoj deseti rođendan, organizatori su odlučili da kompletan program ove godine bude poklon svim mladim umetnicima i fotografima iz celog sveta - sve radionice su potpuno besplatne, ali imaju ograničeni broj mesta. 

Za informacije i prijave posetite zvaničnu internet prezentaciju Fotorama festivala.