KulturaFoto: Knjaževsko srpski teatar

InfoKG vas vodi na predstavu "Ilda Geršner"

Autor: InfoKG
10:30 | Četvrtak, 03 11 2022

Portal InfoKG čitaocima poklonio je 3x2 ulaznice za predstavu "Ilda Geršner", koja je na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra večeras od 20 časova. 

Dobitnici karata su Magdalena Milošević, Nenad Raketić i Miloš Milojević.

Ulaznice se preuzimaju 15 minuta pre početka predstave na biletarnici Teatra. 

O predstavi "Ilda Geršner"

Predstava “Ilda Geršner“ rađena je po tekstu Jelene Kajgo, a u režiji Stevana Bodrože.  

Komad Ilda Geršner je baziran na istinitoj priči iz Drugog svetskog rata. To je priča o dve žene koje su četiri godine delile isto ime. Ime koje je jednoj od njih spasilo život. Komad govori ne samo o stradanju i preživljavanju ljudi u strašnim vremenima ratnog ludila, već i o ljudima koji su pod rizikom gubljenja sopstvenog života, pomagali drugima. To je univerzalna priča o potrebi da se odupremo zlu. Priča koja se može primeniti na bilo koje vreme i bilo koju zemlju. Priča o hrabrosti“, rekla je Jelena Kajgo.

U predstavi igraju: Ana Colangeli, Nikola Milojević, Nadežda Jakovljević, Mladen Knežević / Rifat Rifatović, Jasmina Dimitrijević, Čedomir Štajn, Marija Rakočević i Nenad Vulević.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostimografiju Milica Kolarić, asistent kostimografa je Strahinja Tabaković, dok je za scenski pokret bio zadužen Miodrag Krčmarik.