KulturaFoto: Jovan Živanović/GTO Kragujevac

InfoKG vas vodi u pozorište

Autor: Jovana Mladenović
12:22 | Sreda, 28 09 2022

Portal InfoKG čitaocima je poklonio 3x2 ulaznice za predstavu "Blitva i krompir", koja je na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra u četvrtak od 20 časova.

Dobitnici su: Andea Janićijevič, Miki Virijević i Igor Milanović.

Karte će se preuzimati 15 minuta pre početka predstave na biletarnici Teatra.

O predstavi

Tragikomedija "Blitva i krompir" nastala je po tekstu Zoltana Egrešija, u režiji Marka Misirače.

„Pozorišni komad Blitva i krompir mađarskog pisca Zoltana Egrešija, izuzetno je igran i popularan komad poslednje decenije u mnogim pozorištima Istočne Evrope. Savremena tragikomedija o trojici prijatelja zapravo je priča o dva gubitnika koji će pokušati da uzurpiraju planove svog uspešnijeg kolege, što iz zavisti, što u cilju preotimanja voljene žene. Iza ove duhovite i životne priče kriju se mnogi neuspesi savremenog doba, i životni i poslovni: izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da preuzmemo život u svoje ruke, slabost da prevaziđemo prepreke koje su nas slomile. Tri glavna junaka, Sapun, Umetnik i Laki, u ulogama fudbalskih sudija neke od nižih liga našeg bednog fudbala, pokazaće nam kako se zapravo u svakom od njih, kao u nekom ogledalu, možemo povremeno prepoznati. Na kraju nema hepienda ni za jednog od likova, ali nema ni velike poruke – osim da život prihvatimo onakvim kakav je i povremeno porazgovaramo sami sa sobom, možda problem nije uvek izvan nas.“ Marko Misirača

U predstavi igraju: Mladen Knežević, Čedomir Štajn i Dušan Stanikić. Prevod teksta Judit Ferenc, kostim Jelena Janjatović, muzika Branislav Pipović, scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, pomoćnik reditelja je Marija Rakočević.