KulturaFoto: Promo

InfoKG vas vodi u POZORIŠTE - "Čovjek visine" otvara "Joakimove dane"

Autor: Jovana Mladenović
14:39 | Četvrtak, 11 05 2023

Portal InfoKG čitaocima je poklonio 2x2 ulaznice za predstavu "Čovjek visine" produkcije Beoart, koja je nastala po tekstu Ane Đorđević, u režiji Jane Maričić. U komadu igraju poznati glumci Nebojša Milovanović i Bojan Žirović. Ovom predstavom večeras od 20 časova počinju 13. "Joakimovi dani".

Dobitnici su Katarina Petrović i Dragana Rosić. Dobitnici su obavešteni porukom.

Ulaznice će se preuzimati na biletarnici Teatra uoči početka predstave.

O predstavi:

Skup vrednosti kojima čovek teži oduvek je, kao i on sam, isti. Nije mlada ni dilema da li se do tog cilja stiže levom ili desnom stazom. Pre sto godina, neposredno posle Velikog rata, jedni su nepokolebljivo verovali u napredak nakon užasa, dok su drugima ratne traume usadile oprez, gorčinu, pesimizam. Ni danas ne znamo koji su bolje znali, znamo samo da je mir i za jedne i za druge kratko trajao. U takvim okolnostima velike ličnosti malih naroda deluju apsurdno beznačajno, istorijski neprimetno. Ipak, ostaju sećanja na njihove ideje, predviđanja, strahove, koji se ni po čemu ne razlikuju od govora zapamćenih mislilaca. Zato se valja podsetiti na ono što imamo i one koje smo imali. A njihova zapitanost ostaće i naša: da li trajanje i opstanak znače razumeti vreme i promene, ili sačuvati izvorni trenutak pripisujući mu večnost.

Detaljno o "Joakimovim danima" čitajte na: Počinju 13. JOAKIMOVI DANI - Revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca (PROGRAM)