Kultura

Italijanska opera oduševila Kragujevčane, Gabrijel Ribis izveo i "Tamo daleko" (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:30 | Subota, 09 03 2019

Maestralan koncert, veče za pamćenje, ponovite za nas koji smo ostali pred vratima sale, samo su neki od utisaka među brojnom publikom koja je prisustvovala koncertu “Veče italijanske opere” u u Svečanoj sali Prve kragujevačke gmnazije, održanom 7. marta. Pored klasičnih arija, na oduševljenje prisutnih, italijanski bariton Gabrijel Ribis izveo je i nacionalnu melodiju Srbije "Tamo daleko".

U prepunoj Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije gromoglasnim aplauzom ispraćeni su italijanski bariton Gabriel Ribis,  sopranistkinja Ana Petrović  i korepetitor Milivoje Veljić.

Predstavljene su arije poznatih opera na poseban i emocijama ispunjen način, kroz dramu i oštrinu svake izvedene arije, što   se ne čuje tako često na ovim prostorima. Sopranistkinja Ana Petrović prenela je  publici liriku  u interpretaciji, dok je klavirski saradnik pokazao da klavir može da nadomesti orkestar i na pravi način isprati ova dva velika umetnika.

Pored interpretacija klasičnih melodija koje su izveli bariton i sopran, Svečana sala Prve gimnazije bila je ispunjena nabojem pozitivnih emocija kada je italijanski bariton Gabrijel Ribis izveo nacionalnu melodiju Srbije “Tamo daleko”.  

“Veče italijanske opere” organizovao je, nastavljajući koncertnu sezonu, Muzički centar Kragujevac.
 

Galerija slika