Kultura

Izgledate mi srećni: Predstavljanje zbirke priča Marka Jurišića

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Utorak, 21 01 2020

Zbirka priča iz edicije Prvenac pod nazivom "Izgledate mi srećni" Marka Jurišića biće promovisana sutra od 19 sati u Kontakt galeriji SKC-a.

Zašto sam pričama Marka Jurišića dao šansu? NJegove priče su bile različite od onih koje su stizale za časopis. Zar se različitost ne podrazumeva? Naravno da se podrazumeva, ali današnji pisci sve više priče svode na produžene pesme u prozi. Priče bez pripovedanja. U tome je Markova različitost i još sve s mnogo lepih misli protkanih humorom i satirom. Vešt je u davanju imena likovima i naziva organizacija i udruženja tako da, mada neimenovani na pravi način, lako se može ući u bit problematike o kojoj piše(…)
I na kraju, priče Marka Jurišića su, ubeđen sam, zaslužno dobile priliku da se publikuju u knjizi i tako lakše dopru do čitalaca. Verujem da on kao pisac neće stati na ovome, već se pisati još mudrije i kvalitetnije shodno iskustvu koje će mu godine pred njim doneti.

Anđelko Zablaćanski

Marko Jurišić je rođen 1990. godine u Valjevu. Poeziju i prozu piše od detinjstva i zastupljen je u brojnim časopisima i zbornicima. Sanja o svetu u kome će satiričari biti samo zli jezici a ne glas razuma.