Kultura

Izložba fotografija „Tiha mesta“ Ivana Arsenijevića u "Mostovima Balkana"

Autor: InfoKG
14:30 | Sreda, 27 11 2019

Izložba fotografija pod nazivom „Tiha mesta“ Ivana Arsenijevića biće otvorena u Gradskog galeriji "Mostovi balkana" sutra od 20 sati. Postavka će biti izložena do 15. decembra.

Izložbu će otvoriti istoričar umetnosti Suzana Novčić, muzejski savetnik Narodnog muzeja u Kraljevu.

U seriji radova pod nazivom „Tiha mesta“ Ivan Arsenijević prikazuje istoriju sadašnjosti, pozivajući se kako sam ističe, na tezu Zigmunda Baumana o fluidnoj površini savremenog društva: „fluidni život, baš kao i fluidno moderno društvo, ne mogu zadržati isti oblik, niti pravac“. 

Ivan Arsenijević rođen je 1972. godine u Kragujevcu. Diplomirao na Akademiji umetnosti BK u Beogradu, odsek fotografija, u klasi profesora Milana Aleksića. Školu Jugoslovenskog instituta za novinarstvo u Beogradu, odsek TV produkcija, završio 1994. godine. Trenutno na postdiplomskim studijama na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, smer Odnosi s javnošću i multimedijalne komunikacije. Radi kao urednik likovnog i filmskog programa SKC Kragujevac. Realizovao veći broj samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. U svom radu bavi se pitanjem urbanih prostora i identiteta pojedinca u njima.