KulturaFoto: muzej.org.rs

Izložba "Hotel Wolf" Vidana Papića

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 22 12 2021

Izložba slika i objekata pod nazivom "Hotel Wolf" autora Vidana Papića, kragujevačkog umetnika, grafičkog dizajnera i profesora na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, u organizaciji ovdašnjeg Narodnog muzeja, biće otvorena sutra od 19 sati u Umetničkoj galeriji muzeja.

Vidan Papić je umetnik bogatog i raznovrsnog opusa, čiji umetnički angažman, pored grafike, dizajna, slikarstva, podrazumeva i pedagoški , kao i rad na filmu.

Vidan Papić (1960) Srednju školu za Primenjenu Umetnost „Đorđe Krstić“ završio je 1979. godine u Nišu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi B. Likića i B. Džmerkovića. Od 2011. je na Filološko–umetničkom fakultetu u Kragujevcu - Odsek za Primenjenu i likovnu umetnost u statusu redovnog profesora. Dobitnik je više od 55 značajnih nagrada u oblasti umetnosti u zemlji i inostranstvu. Papić je doprineo formiranju imidža za više od 200 velikih institucija i kompanija, izradom simbola, logotipa, znakova i multimedije u grafičkom dizajnu, sarađivao je i sarađuje sa mnogim institucijama iz oblasti književnosti, umetnosti i kulture. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Učesnik je više od 30 likovnih kolonija i simpozijuma iz oblasti umetnosti i likovne kulture.