Kultura

JOAKIMOVI DANI: Publika uživa u predstavama domaćih pisaca i jednoj premijeri KST-a (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 27 04 2019

Revija pozorišnih predstava “Joakimovi dani” posvećena domaćem piscu biće održana od 4. do 30. maja u Knjaževsko srpskom teatru. Publika će biti u prilici da, sem domaćeg teatra, koji priprema i jednu premijeru, pogleda i predstave pozorišta iz Beograda, Užica i Zaječara. 

Cilj "Joakimovih dana" je da afirmiše domaće dramsko stvaralaštvo, ali i da poveže pozorišta i umetnike. 

“Joakimove dane” 4. maja otvoriće predstava “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim” po tekstu Joakima Vujića, u izvođenju Knjaževsko-srpskog teatra, koji će nastipiti i  11. maja, kada će premijerno izvesti predstavu “Voćni dan” Velimira Stojanovića u režiji Dragana Jakovljevića. Novi komad igra se još i 14., 16. i 25. maja.  Ansambl domaćina tokom “Joakimovih dana” izvešće i predstave: ”Dvesta” (23. maj) i “Četiri brata” (21. maj). 

Kragujevčani će imati priliku da vide i gostujuće predstave: “Hasanaginica” Narodnog pozorišta iz Beograda (9. maj), “Bizarno” Narodnog pozorišta Timočke Krajine Zaječar (28. maj) i “Nedozvani” u izvedbi Našeg teatra (7. maj).

Ovogodišnju reviju pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca 30. maja zatvoriće ansambl Narodnog pozorišta Užice sa predstavom “Svedobro” Stevana Vraneša u režiji Nemanje Rankovića.

Tekstove domaćih autora publika voli jer se bave temama autentičnim za naše prostore i donose upravo ono što nas može da nasmeje, rasplače, zamisli. Zanimljive same po sebi, ove predstave donose bogatstvo inscenacije i glume, nude deo naše svakodnevice, naravi, zavrzlama, političkih i socijalnih problema.