Kultura

KINOTEKA UTORKOM: Špageti-vestern "Za dolar više" u Domu omladine

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 07 10 2019

Film pod nazivom "Za dolar više“ biće prikazan u Domu omladine sutra od 21 sat u sklopu “Kinoteke utorkom", edukativnog filmskog programa namenjenog razvoju filmske publike u Kragujevcu. Publika će tokom oktobra gledati ostvarenja reditelja Serđa Leonea.

Posle prošlonedeljne projekcije legendarnog špageti-vesterna „Za šaku dolara“,  publika će sutra u Domu omladine gledati drugi deo popularne „dolarske“ trilogije.

Svojim specifičnim tretmanom karakterističnih motiva vesterna, Leone je snažno uticao na percepciju celog žanra, pa je „Za dolar više“ danas bez ikakve sumnje jedan od njegovih kamena temeljaca.

Banda teroriše teritoriju Novog Meksika. Na njenom čelu je zloglasni El Indio za kojim su vlasti raspisale poternicu s nagradom od fantastičnih deset hiljada dolara koje će dobiti onaj ko ga dovede živog ili mrtvog.

Okrutnom zločincu se niko ne usuđuje da stane na put. Ipak, pojavljuju se dvojica iskusnih lovaca na glave, tajanstveni Pukovnik i usamljeni revolveraš. Isprva konkurenti, njih dvojica će se na kraju udružiti i postati partneri u pogubnoj poteri za El Indiom.

Uloge: Klint Istvud, Li Van Klif, Đan Marija Volonte, Klaus Kinski…

Ulaz je besplatan.