Kultura

"Ko nema u vugla, gugla" u Teatru

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Sreda, 20 01 2021

Tinejdž predstava pod nazivom "Ko nema u vugla, gugla" Petre Cicvarić, u režiji Slađane Kilibarde, na repertoaru Knjaževsko-srpskog teatra je sutra od 19 sati. 

Predstava je plod saradnje kragujevačkog pozorišta i Narodne biblioteke "Vuk Karadžić".
 
Predstava "Ko nema u vugla, gugla" prikazuje današnji život tinejdžera, šta ih zanima, koliko moderna tehnologija utiče na njih i koje su sve  pozitivne i negativne strane te tehnologije. Ova predstava pred gledaoce postavlja niz pitanja. Možete li da zamislite kako bi izgledao vaš dan bez pametnog telefona? Bez društvenih mreža? Bez igrica? Glavnom junaku ove predstave Filipu se desilo baš to, a da dan bude još čudniji, Filip upoznaje Anu, vršnjakinju koja nije ni na jednoj društvenoj mreži, umesto igrica čita knjige i nema pametni telefon nego staru „ciglu”. Ana voli da se druži  sa prijateljima samo u pravom, a ne u virtualnom svetu. Šta se desi  kada se u biblioteci  sretnu dvoje takvih vršnjaka i kad njihovi  roditelji postanu deo ove zavrzlame?  Da li je taj pametni telefon stvarno toliko pametniji od nas? Odgovore na ta i slična pitanja nudi ova romantična i zabavna komedija  za mlade.

Cilj nam je da, na mladima blizak način, ukažemo na važnost čitanja, obrazovanja, kao i na pametno korišćenje mobilnih telefona, kaže ekipa predstave.
 
Glumačku ekipu čine Bogdan Milojević, Katarina Janković, Mladen Knežević, Marija Rakočević i Anastasija Đorđević. Scenograf predstave je Ana Kolbjanova, kostimograf Jelena Janjatović, koreograf Isidora Stanišić, a muziku potpisuje Dragoslav Tanasković.