KulturaFoto: youtube/printscreen

Koncert benda Emma Morton & The Graces u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 05 12 2018

Škotska pevačica Ema Morton je sve prisutnija na evropskoj muzičkoj sceni i njen rad postaje sve više prepoznatljiv. Ema je ušla u TOP 3 na italijanskim listama, a poslednjih nekoliko godina pojavila se na glavnim televizijskim i radio stanicama. Sarađivala je i nastupala s međunarodnim umetnicima kao što su: Olli Murs, Paolo Nutini, Alejandro Essovedo, Glen Hansard.
Pesme Eme Morton pronašle su put u svom poslednjem albumu "Bitten by the Devil". Debitantski album benda je monomitsko putovanje na kojem je izložen svet ljubavi i mržnje, straha i želja, ugnjetavanja i slobode, prožet hipnotičkim miksom zvuka jazz-a, roots-rock-a i uticajima folka, pevanim na škotskom dijalektu.

Album je napisala i producirala Ema sa bendom koji čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini. Debitantski album grupe obeležili su posebni gosti i saradnici kao što su: Raphael Gualazzi, svirajući klavir u "Dirtu John", Gabriele Evanglista, jedan od najnovijih kontrabasista na jazz sceni, dobitnik Gremija Gene Paul i čuveni Antonio Gramentieri ( Sacri cuori, Don Antonio).

Cena ulaznice je 300, a uz indeks ili đačku knjižicu 200 dinara.