Kultura

Koncert benda “Larska“ u Domu omladine

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Četvrtak, 05 03 2020

Kragujevački trio "Larska" održaće sutra od 22 sata koncert u Galeriji Doma omladine. 

“Larska“ su Luka Stoisavljević – bas i vokal; Dušan Lazić – bubanj i Dusko Đed Jovanovic – bas.

Kragujevački trio kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/Kyuss/Melvins/Sabbath/AIC/Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat uz svež i drugačiji pristup. 

Larska svojim debi albumom „Can’t Steal it“ 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije u kojima možete pročitati da je po svim parametrima "Can’t Steal it“ vrlo kvalitetan album, po Balkanrok redakciji "Can’t Steal It" se našao na listi "Top 25 regionalnih albuma 2019.", Helly Cherry Nebzine je takođe album svrstao u svoju godišnju listu "50 regionalnih izdanja po kojima ćemo pamtiti 2019.", i ne treba zaboraviti, da je ovaj prvenac okačen i na jednoj od najvećih Youtube platformi koja promoviše stoner/doom muziku "Stoned Meadonj of Doom", a nakon objavljivanja album je doživeo i radijsku premijeru, emitovan na radio talasima u regionu ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija Houston, Tedžas US.

Nakon nedavnog nastupa u Beogradu se bendom "Stoned Jesus" i nastupa na "Hali Gali" shonjcase-u,i nizom koncerata - Niš, Gornji MIlanovac, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, bend je za kragujevačku publiku spremio setlistu koja bi zaokružila nedavno objavljeni album, koji će biti dostupan i u fizičkom izdanju - CD izdanje i izdanje na kaseti.

Ulaznice u pretprodaji 300 iznose 300 dinara, a na dan koncerta 500. Prodajna mesta su Dom omladine, Caffe Hide Park i Caffe Oblomov.