KulturaFoto: pogledi.rs - Arhiva

Koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista i “Liceuma” u Prvoj gimnaziji

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 28 05 2023

Muzički centar Kragujevac, u okviru Majskih svečanosti, organizuje koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista i Gradskog kamernog hora Liceum. Koncert će se održati sutra od 20 časova u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji , uz slobodan ulaz.

Na programu će biti Martin Palmeri  “ MISATANGO ”. Misa u Buenos Ajresu Martina Palmerija iz 1996. godine, poznata kao “ MISATANGO ”, kombinuje rimokatoličku misu sa muzikom tanga, u žanru tanga nuevo. Prvo ju je izveo Nacionalni simfonijski orkestar Kube i bila je uvodna kompozicija Međunarodnog festivala sakralne muzike i umetnosti u Rimu 2013. godine. Misatango je iste godine izabrana da oda počast ustoličenju bivšeg kardinala Buenos Ajresa koji je postao papa Franja. Smela mešavina svete muzike i tanga koja će vas uroniti u svet intenzivnih emocija, strasti i sinkopiranih ritmova.

Solisti Petar Mirkov (bandoneon) i Nevena Milošević (sopran) nastupiće uz Kragujevački akademski orkestar akordeonista i Gradski  kamerni hor Liceum koji je pripremila prof. dr Katarina Stanković, dok će celim ansamblom dirigovati  profesor Predrag  Kostović.

Zbog ograničenog broja mesta, obavezna je rezervacija putem mejla office@muzickicentar.rs ili na telefon 034/334264. Ulaz slobodan.