KulturaFoto: Miki Veličković - Univerzitet u Kragujevcu

Koncert “Od Rahmanjinova do JAZZ-a” u Univerzitetskoj galeriji

Autor: Branko Vukašinović
13:10 | Sreda, 07 03 2018

Koncert Diane Jovanović i Ane Stefanović pod nazivom “Od Rahmanjinova do JAZZ-a” biče održan sutra od 19 časova u Univerzitetskoj galeriji. 

Koncert je zamišlјen kao osvrt na muziku Sergeja Rahmanjinova, Igorja Šamo, Valerija Gavrilјina i Ane Stefanović, pisanu za klavir i klavir četvororučno. 

Glavna odlika i zanimlјivost ovog projekta, jeste da majka i ćerka, Diana Jovanović (Stefanović), pijanista i Ana Stefanović, pijanista i  kompozitor nastupaju zajedno i glavna težnja je da popularizuju rusku i ukrajinsku muziku kao i autorska dela mlade umetnice. 

Zanjimlјivo je i to da osim korišćenja video bima, na sceni se neprekidno  dešavaju radnje: sviranje i pojedinačno i  u duetu, što isto doprinosi  razbijanju vizualne statičnosti svojstvene klasičnim koncertima i klavirskim resitalima....A i sama pojava dve generacije: profesora i učenice, majke i ćerke takođe je izuzetno atraktivna. Posebnost je i to da je autorsku kompoziciju „Razmišlјanje“, Ana Stefanović (1994) namenski komponovala i posvetila  majci Diani Jovanović“, navodi se u saopštenju Univerziteta u Kragujevcu.