KulturaFoto: Marko Gajić

Koncert pijaniste Nebojše Maksimovića u Prvoj gimnaziji

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 24 04 2019

Pijanista Nebojša Maksimović nastupiće sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnzije, gde će izvoditi kompozicije Roberta Šumana i Franca Lista.
                
Klavir je izbor ovog umetnika još od njegove druge godine života, a već kao četvorogodišnjak počinje svoje muzičko obrazovanje u rodnom Beogradu. Osim što je magistrirao na dve akademije - Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i Akademiji "Santa Čečilija" u Rimu, Nebojša Maksimović je odbranio i prvi umetnički doktorat na FMU u Beogradu i samim tim postao prvi doktor umetnosti u našoj zemlji. Usavršavao se kod renomiranih svetskih pedagoga, a nosilac je i velikog broja domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada. NJegova izvođačka karijera broji više stotina solističkih koncerata u najznačajnijim koncertnim prostorima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj. Osim aktivne izvođačke delatnosti, bavi se i pedagoškim radom kao docent na FMU u Begradu. 

Nebojša Maksimović će na koncertu u Kragujevcu izvoditi kompozicije Roberta Šumana i Franca Lista. 

Održavanje ovog muzičkog događaja podržali su, između ostalih, Grad Kragujevac, Filološko-umetnički fakultet, Muzička škola "dr Miloje Milojević", Muzički centar Kragujevac.

Ulaz je besplatan.

Foto: Marko Gajić