KulturaFoto: Ilustracija

KUB: Projekcija filma “Dečko koji obećava” na Đačkom trgu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 10 08 2018

U okviru Kragujevačkog uličnog bioskopa biće prikazan kultni domaći film “Dečko koji obećava” sutra od 21 čas na Đačkom trgu, a u slučaju kiše u Knjaževsko-srpskom teatru. Kragujevčani će biti u prilici da nakon projekcije filma, razgovaraju sa rediteljem ovog ostvarenja Milošem Mišom Radivojevićem.  

Film “Dečko koji obećava” snimlјen je 1981. godine. Režirao ga je Miloš Miša Radivojević na osnovu priče koju je zajedno sa Nebojšom Pajkićem napisao. 

Podsetimo, odložena je projekcija kultnog filma “Nacionalna klasa” u okviru Kragujevačkog uličnog bioskopa, koja je za sredu bila najavljena na Đačkom trgu. Novi termin projekcije ovog ostavrenja Gorana Markovića biće naknadno objavljen. 

Kragujevčani su do sada u okviru KUB-a bili u prilici da pogledaju filmove “Maratonci trče počasni krug”, “Munje”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića” i “Ubistvo s predumišljajem”.

Kragujevački ulični bioskop organizuje agencija „Re-Kreativno DUD” u saradnji sa udruženjima „Forma” i „Art Quart” i agencijama „Supermama” i „Inonet”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Filmskog centra Srbije.