KulturaFoto: Facebook/ Galerija Mostovi Balkana

Međunarodno bijenale umetnosti ARTiJA: Izložbe na četiri lokacije u Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 06 11 2020

Međunarodno bijenale umetnosti ARTiJA, radovi na papiru i od papira, organizovano je po drugi put u Kragujevcu, a najbolji radovi sa ovog konkursa biće izloženi do 7. decembra u Gradskoj galeriji “Mostovi Balkana”, Narodnom muzeju, Amidžinom konaku i Malom likovnom salonu. Izložba će svečano biti otvorena sutra od 13 časova u Gradskoj galeriji “Mostovi Balkana”, a tom prilikom će biti dodeljene i nagrade.  

Spomen-park Кragujevački oktobar po drugi put je organizovao Međunarodno bijenale umetnosti ARTiJA, radovi na papiru i od papira. Na konkurs se prijavilo 350 autora iz čitavog sveta, a od toga je selekciona komisija odabrala 170 radova za izlaganje. 

Međunarodni žiri je dodelio Gran Pri i tri ravnopravne nagrade u rangu prve. Zbog velikog broja izuzetnih radova međunarodni žiri je odabrao i 10 specijalnih nagrada.  

Najboljih 170 radova biće izloženi u četiri galerije u Kragujevcu. Pored Gradske galerije “Mostovi Balkana”, Kragujevčani će ova dela moći da pogledaju i u Galeriji Narodnog muzeja, Amidžinom konaku i Malom likovnom salonu. 

Svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada zakazana je za sutra od 13 časova u Gradskoj galeriji “Mostovi Balkana”. 

Bijenale će trajati do 7. decembra, do kada će građani u ova četiri izložbena prostora moći da pogledaju najbolje radove.