Kultura

Mladen Knežević novi direktor Knjaževsko-srpskog teatra

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Subota, 10 04 2021

Odlukom Skupštine grada Kragujevca 26. marta 2021. godine za direktora Knjaževsko-srpskog teatra imenovan je diplomirani glumac i član ansambla ove kuće, Mladen Knežević, nakon što je istekao četvorogodišnji mandat prethodnom direktoru, glumcu Milošu Krstoviću, koji nije želeo da se kandiduje iz ličnih, porodičnih razloga. Primopredaja dužnosti izvršena je 8. aprila, čime je Mladen Knežević i zvanično postao direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

Mladen Knežević bio je jedan od tri kandidata na Javnom konkursu. U želji da se kandiduje za direktora dobio je punu podršku kolega iz ansambla, kao i prethodnog direktora.

U obrazloženju Upravnog odbora ističe se da "Mladen Knežević, na osnovu priloženih dokaza, ispunjava uslove utvrđene članom 4. Statuta o izmenama i dopunama Statuta Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu i to: visoka stručna sprema, najmanje pet godina radnog iskustva u struci, da se ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, da je državljanin Republike Srbije i ima opštu zdravstvenu sposobnost".

Mladen Knežević rođen je 6. januara 1979. godine u Kragujevcu. Kao diplomirani glumac ostvario je niz uloga u Pozorištu za decu i Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, a od 2014. godine je i stalni član ansambla Knjaževsko-srpskog teatra. Pored uloga u pozorištu, ostvario je više uloga na filmu i u TV serijama, te obavljao više društvenih funkcija.