Kultura

"Opet plače, al sad od sreće" u Teatru

Autor: Jovana Mladenović
09:02 | Subota, 25 06 2016

Komad "Opet plače, al' sad od sreće", najnovija predstava Knjaževsko srpskog teatra, večeras će biti izveden od 20 časova na sceni Joakim Vujić. Predstava je rađena po tekstu Novice Savića, a u režiji Dragana Jakovljevića.

Tematski zanimljiva, ova komedija napisana je dramaturški vešto, uz nesumnjivo poznavanje malovaroškog mentaliteta: razgovor petoro ljudi u čekaonici železničke stanice otkriva gotovo sve  tajne života provincijske sredine. I sve bi to moglo izgledati komediografski iščašeno i izvitopereno kad ne bi bilo istinito i sasvim mogućno u nas tokom poslednje decenije prošlog i početkom ovog veka. Razgovor, i sve što se dešava u čekaonici železničke stanice provincijske varošice smeštene na nekoj sporednoj pruzi upravo zbog očigledne istinitosti, uzdiže se do metaforične slike ne samo jedne sredine, nego i čitave ove zemlje.

U predstavi „Opet plače, al' sad od sreće“ igraju Isidora Rajković, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Sanja Matejić, Dragan Stokić i Dragoslav Tanasković koji potpisuje i muziku. Scenografiju je uradio Milivoje Štulović, a kostime Jelena Janjatović.