Kultura

Otvaranje Koncertne sezone “Convivium Musicum '19” u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 12 02 2019

Koncertnu sezonu “Convivium Musicum 2019” otvoriće pijanistkinja Jovana Radovanović, klarinetista Žoao Paiva i violončelista Filip Tomić, koji će održati koncert sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Na programu če biti dela Betovena i Pjacole, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan. 

Ideja da početak nove Koncertne sezone obeleži nastup ansambla koji se specijalno okuplja za tu priliku i koji za svega nekoliko dana zajedničkih proba spremi celovečernji program, proistekla je iz želje da se publici predstavi nov pristup stvaranju muzike koji nadograđuje dosadašnje izvođačke aktivnosti. Do sada smo imali prilike da ovu vrstu sastava čujemo u okviru Festivala Convivum Musicum na kome su nastupali najrazličitiji ansambli”, navodi se u saopštenju Udruženja građana " Convivium Musicum”.

U okviru koncertne sezone “Convivium Musicum 2019” biće održano osam koncerata, sa raznovrsnim programom i različitim sastavima. Od „starih klasika“ do savremene muzike u izvođenju solista, malih i velikih ansambala. 

Udruženje građana " Convivium Musicum” koncerte organizuje uz podršku lokalne samouprave, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „dr Miloje Milojević“, Muzičkog centra Kragujevac.