KulturaFoto: Arhiva/frka.info

Počela “FRKA” u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Sreda, 01 08 2018

Letnja filmska radionica "Frka", treća po redu, počela je danas i trajaće do 21. avgusta na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra. Polaznici ove radionice će tokom tri nedelje imati priliku da se upoznaju sa istorijom, teorijom i praksom procesa nastanka filma, kao i sa montažom i postprodukcijom.

Tokom prve dve nedelje polaznici će se baviti teorijom, estetskim i zanatskim elementima filmskog stvaralaštva, a tokom treće nedelje praktično će realizovati svoje znanje, i praviti filmove, bilo kog žanra. Svi filmovi će biti javno prikazani i otvoreni za diskusiju, analizu i kritiku.

Predavači su poznati i svako u svojoj struci dokazan i proveren stvaralac. Gordan Matić će voditi deo radionoce za scenario i režiju, Dunja Petrović je zadužena za dramaturgiju i scenario, Dušan Ivanović za kameru, a Vladimir Vasiljević za produkciju i organizaciju.

Pokrovitelji “Frke” su lokalna samouprava, Ministarstvo kulture i informisanja, Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Knjaževsko-srpski teatar i Cinnamon produkcija.