Kultura

Počinje "Biblionet": Više od 100 bibliotekara u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
17:00 | Sreda, 25 05 2016

Manifestacija „Biblionet 2016“, koja će okupiti više od 100 bibliotekara regiona, biće otvorena sutra u 12 sati u svečanoj sali Hotela „Šumarice“ i trajaće do 28. maja.

Biblionet je najveći i najznačajniji stručno-naučni skup bibliotekara Srbije u organizaciji Zajednice matičnih biblioteka Srbije. Održava se jednom godišnje, u saradnji sa matičnom bibliotekom prema izboru UO Zajednice. Domaćin ovogodišnjeg, desetog "Biblioneta" je Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“.

Tema skupa je "Legati i biblioteke celine". Očekuje se dolazak više od 100 bibliotekara iz Srbije, Republike Srpske i Makedonije.

Na svečanom otvaranju gostima će se obratiti predstavnici Ministarstva kulture i informisanja RS i grada Kragujevca, predsednik UO Zajednice matičnih biblioteka Srbije i direktor Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, Mirko Demić.

Tom prilikom biće uručena nagrada „Đura Daničić“ koja se dodeljuje za celokupan doprinos bibliotekarstvu i kulturi Srbije. Ovogodišnji laureat je Vladimir Šekularac, načelnik Matičnog odeljenja Narodne biblioteke Srbije.