Kultura

Počinje V festival amaterskih pozorišta "Zlatna kulisa" (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 13 03 2019

Studentski kulturni centar Kragujevac peti put zaredom organizuje festival amaterskih pozorišta "Zlatna kulisa", od 14. do 17. marta, u Sali PMF-a. Predstave će se igrati u terminima od 18 i 21 čas.

Na repertoaru je šest takmičarskih i jedna revijalna predstava, koja će se igrati u čast nagrađenih. Predstave će se igrati u terminima od 18 i 21 čas.

Selektor V Kulise je Dragan Jakovljević, reditelj Knaževsko-srpskog teatra.

Stručni žiri festivala čine Boris Milivojević - pozorišni i filmski glumac, Miloš Krstović - pozorišni glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra  i Jelena Gojić - umetnički rukovodilac i pozorišni pedagog Akademskog pozorišta studenata germanistike FILUM-a. Žiri učesnika čini po jedan član svakog od ansambala učesnika festivala.

Festival će otvoriti tribina Zakulisni razgovori, sa tematskim fokusom na ulozi pozorišta u savremenom društvu kao i na problemima sa kojima se amaterska i profesionalna pozorišta susreću. Učesnici tribine su Boris Milivojević, pozorišni i filmski glumac, Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra, Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike FILUM-a i Nenad Heraković, pozorišni i fimlski glumac. Moderator tribine je Kostadin Stojadinov, umetnički rukovodilac Dramske sekcije SKC-a. Tribina je osmišljena kao otvoreni dijalog sa mogućnošću uključivanja svih zainteresovanih u razgovor. 

Kao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, nakon završetka druge predstave, biće organizovan Okrugli sto, takođe otvoren za publiku. Razgovor o izvedenim predstavama održavaće se u Kontakt galeriji SKC-a.

Takođe, u petak od 22 časa u Kontakt galeriji SKC-a publiku festivala očekuje koncert benda Bullet for a badman. 

Ulaz je besplatan.

PROGRAM:

Četvrtak, 14. mart
18:00 Tribina – Zakulisni razgovori
21:00 CREEPS, Dramski studio Doma omladine, Kragujevac

Petak, 15. mart
18:00 PRED PENZIJOM, Kamerna scena „Miroslav Antić” Senta
21:00 MAMIN DAŠAK U SVEMIRU, Akademsko pozorište SKC Niš

Subota, 16. mart
18:00 SLUČAJ, Pozorište kulturnog centra Radoje Domanović, Rača
21:00 TANKI ZIDOVI, Akademsko pozorište AKUD Univerziteta u Beogradu Branko Krsmanović, Beograd

Nedelja, 17. mart
18:00 GOSPODAR MUVA, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta, Bečej
21:00 PEŠČANIK, Akademsko pozorište SKC Kragujevac (u čast nagrađenih)