Kultura

Počinje VII festival amaterskih pozorišta KULISA - "Ne buljite tako romantično!" (PROGRAM)

Autor: Jovana Mladenović
08:16 | Sreda, 09 03 2022

Sedmo izdanje pozorišnog festivala Kulisa, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac, održava se pod sloganom "Ne buljite tako romantično!" u periodu od 10. do 13. marta tekuće godine u sali PMF-a. 

Kao i uvek do sada, predstaviće neka od najnovijih teatarskih ostvarenja amaterskih i akademskih pozorišta Srbije i regiona. U takmičarskom delu programa naći će se šest predstava, a kao i prethodnih godina, odluku o predstavama u takmičarskoj selekciji doneo je selektor festivala Dragan Jakovljević, pozorišni reditelj.

Odluku o najboljima donosiće dva žirija – stručni žiri i žiri učesnika. 

Stručni žiri čine: Miona Marković, pozorišna i filmska glumica, Petar Mihajlović, dramski pisac i scenarista, i Miloš Unić, profesor glume i vokalne tehnike na Akademiji scenskih umetnostiLéda, u Tuluzu. Žiri učesnika sastavljen je od predstavnika pozorišnih ansambala koji učestvuju na festivalu i jednog predstavnika Akademskog pozorišta SKC Kragujevac. 

Festival će otvoriti tribina "Zakulisni razgovori", čiji će učesnici biti članovi oba žirija, a koja će se održati u Kontakt galeriji SKC-a.

Kao prateći sadržaj festivala, na kraju svakog festivalskog dana, nakon završetka druge predstave, biće organizovan Okrugli sto, takođe otvoren za publiku. Razgovor o izvedenim predstavama održavaće se u Kontakt galeriji SKC-a.

U muzičkom programu festivala ovoga puta di-džej nastupi – Šćepine vragolije i Luton.

PROGRAM:

Četvrtak, 10. mart

18:00 Tribina Zakulisni razgovori
20:00 Nigde nikog nemam – Akademsko pozorište Branko Krsmanović, Beograd

Petak, 11. mart

18:00 Razredni neprijatelj – Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej
20:00 Šćepine vragolije i Luton

Subota, 12. mart

17:00 KANATA/M'rš u pozorište – DIS teatar, Banja Luka
20:00 Laki komad – Akademsko pozorište SKC Niš

Nedelja, 13. mart

18:00 Epitaf – Gradsko pozorište, Kulturni centar Smederevska Palanka
20:00 Kovači – BAG teatar, Boljevci