KulturaFoto: Pozorište za decu i mlade

Predstava “Mulan” u Pozorištu za decu i mlade

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 14 03 2023

Predstava “Mulan”, rađena po tekstu Tijane Grumić, u režiji Damjana Kecojevića, biće izvedena sutra od 18 časova u Pozorištu za decu i mlade. Cena ulaznice je 200 dinara. 

Polazna tačka za stvaranje ove predstave bila je tradicionalna kineska Poema o Mulan, odnosno poema o devojci koja je, kako bi zaštitila svog oca, umesto njega pošla u rat. Ne zna se koji je to rat, koje su se strane u njemu sukobile, zbog čega se vodio, kada je bio, niti koliko je trajao. Nije ni važno da sve to znamo, kada znamo da, vekovima pre toga i vekovima posle, na Zemlji skoro da nije bilo dana bez rata. Ratovi se, nažalost, vode i danas, a u želji da ispričamo ovu priču, morali smo da se pozabavimo i njima. Međutim, u priči koju mi pričamo, bilo nam je važno da pokažemo koliko su besmisleni, a koliko su neke druge, unutrašnje borbe, koje svi vodimo, mnogo važnije i potrebnije za ovaj svet. Jednom, ne tako davno, u jednoj, ne tako dalekoj, zemlji, desila se ova priča o različitosti, pripadanju, hrabrosti, prijateljstvu i poverenju“, kažu autori predstave, spisateljica Tijana Grumić i reditelj Damjan Kecojević.

U predstavi igraju Darija Vulić, Ljubica Radomirović, Petar Lukić, Vladimir Đoković, Milomir Rakić, Miloš Milovanović, Aleksandar Petković i Dubravka Brkić. 

Scenografiju je dizajnirala Zorana Petrov, kostime Aleksandra Lalić, dok je za muziku bila zadužena Nevena Glušica.