KulturaFoto: Pozorište za decu

Predstava “Vetar” u Pozorištu za decu

Autor: Branko Vukašinović
08:00 | Petak, 14 01 2022

Predstava “Vetar”, koju je režirala Anđelka Nikolić, biće izvedena sutra od 12 časova u Pozorištu za decu. S obzirom na to da je broj posetilaca ograničen, potrebno je da rezervišete svoje ulaznice na broj telefona: 034/333-518. Cena ulaznice je 150 dinara. 

"Reši zagonetku: „Ja izađoh na srebrno gumno i udarih u zlatne svirale; svak me ču, a niko ne vide.“ Da li su ti neke reči nepoznate? Upitaj svoje roditelje, ako ni oni ne znaju – upitajte zajedno njihove roditelje.

Kako izgleda drvo kada duva vetar, a kako kada ga nema? Pokaži svojim telom.

Izađi iz pozorišta. Zatvori oči i oseti vetar na svom obrazu. Šta misliš, koliko dece na svetu u ovom trenutku oseća kako im taj isti vetar miluje obraz? Pošalji po vetru neku lepu misao drugom detetu (možda je to neka tvoja drugarica ili drug koji živi u drugom gradu ili zemlji).

Zapitaj se: da li postoje još neke važne stvari ili pojave koje ne možemo lako da vidimo – ali ih osećamo? Ovo ne moraš da nam kažeš, važno je samo da znaš“, objavljeno je na sajtu Pozorišta za decu pod nazivom “REDITELjSKA UPUTSTVA ZA NASTAVAK PREDSTAVE O VETRU”.

Za scenografiju i kostime zadužena je Ana Kolbjanova, za muziku Lazar Novkov, dizajn svetla Radomir Stamenković, scenske pokrete Isidora Stanišić, grafičko oblikovanje i rekvizita Lazar Stanojević, kostime je izradila Jelena Pavlović.

U predstavi igraju Dubravka Brkić, Milica Redžić Vulević i Petar Lukić.