Kultura

Projekcijama autorskih ostvarenja polaznika završena ovogodišnja FRKA (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 02 09 2018

Filmska radionica Kragujevac - FRKA, treća po redu, završena je svečanošću u Knjaževsko-srpskom teatru na kojoj je prikazan film „Hod“ Dušana Ivanovića, diplomiranog snimatelja slike, a ovo ostvarenje, eksperimentalni kratkometražni film, predstavlja njegov doktorski rad. Prikazani su i filmovi ovogodišnjih polaznika FRKE.

Polaznici FRKE i ove godine su se oprobali u ulogama producenata, snimatelja zvuka, montažera, direktora fotografije, scenarista i reditelja. Posle 20 dana teorijskih i praktičnih vežbi, usledila je svečana projekcija njihovih autorskih filmova, a publika je aplauzima nagradila ostvarenja: „101010“, „Komplet kafa“, „Mogu da objasnim“, „Leti, Fiki, leti“ i „Frka oko jafe“. Ovi filmovi postavljeni su na zvanični jutjub kanal FRKE, a biće i deo pratećeg programa ovogodišnjeg Šumadijskog internacionalnog filmskog festivala (ŠIFF), koji se održava u decembru.

FRKU su pohađali filmofili iz Kragujevca, Gornjeg Milanovca, Jagodine i Ivanjice, a u savladavanju veština neophodnih za pravljenje filmova, polaznicima FRKE pomogli su predavači: Gordan Matić, Dunja Petrović, Đurđija Radivojević, Dušan Ivanović, Nataša Pantić, Slobodan Mihajlović, Aleksandar Jeremić i Vladan Vasiljević - Điri.

Galerija slika