Kultura

Promocija zbirke pesama “Ništa se ne dešava utorkom uveče” u SKC-u

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Utorak, 30 07 2019

Promocija zbirke pesama “Ništa se ne dešava utorkom uveče” Dejana Kanazira biće održana sutra od 19 časova na Letnjoj sceni Studentskog kulturnog centra. 

Utorak se može okarakterisati kao okrnjen dan. To je dan koji je odbačen od svih, iako je drugi po važnosti, kao i drugi na lestvici od početka nedelje. Generalno knjiga govori o usamljenosti, izolovanim situacijama, događajima, ljudima. Utorak je nekako i dan kada ljudi sebe spoznaju. Ponedeljkom smo svi nadrkani, utorkom su svi čisti, čudni, mirni, kao, još koliko dana ima do vikenda, a već kako intenzitet raste do petka je sve kul, onda ide nedelja i „ah, sutra ponedeljak”. Utorkom ljudi, zapravo, prihvataju sebe i kažu „okej, sad je bio vikend i neće biti vikenda još dva dana, ali okej, tu smo, šta smo”. Kao neka pozitivna nula, ako mogu tako da kažem. Teme su uglavnom: usamljenost, ljubav, neuzvraćena ljubav i to je neka skala koja se prožima kroz sve pesme”, kaže Dejan Kanazir.

Na promociji će se voditi pesnički razgovori i čitati pesme iz zbirke “Ništa se ne dešava utorkom uveče”, a učestvuju autor Dejan Kanazir i urednik Zvonko Karanović.