Prva repriza predstave "Blitva i krompir" u Teatru

Petak, 17 Januar 2020 15:30Autor: InfoKGFoto: Dragan Vučković

Predstava "Blitva i krompir", nastalu po tekstu Zoltana Egrešija, u režiji Marka Misirače, koja je premijerno izvedena sinoć, doživeće prvu reprizu sutra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru. 

Pozorišni komad Blitva i krompir mađarskog pisca Zoltana Egrešija, izuzetno je igran i popularan komad poslednje decenije u mnogim pozorištima Istočne Evrope. Savremena tragikomedija o trojici prijatelja zapravo je priča o dva gubitnika koji će pokušati da uzurpiraju planove svog uspešnijeg kolege, što iz zavisti, što u cilju preotimanja voljene žene. Iza ove duhovite i životne priče kriju se mnogi neuspesi savremenog doba, i životni i poslovni: izgubljene ljubavi, uništeni snovi o sreći, nemoć da preuzmemo život u svoje ruke, slabost da prevaziđemo prepreke koje su nas slomile. Tri glavna junaka, Sapun, Umetnik i Laki, u ulogama fudbalskih sudija neke od nižih liga našeg bednog fudbala, pokazaće nam kako se zapravo u svakom od njih, kao u nekom ogledalu, možemo povremeno prepoznati. Na kraju nema hepienda ni za jednog od likova, ali nema ni velike poruke – osim da život prihvatimo onakvim kakav je i povremeno porazgovaramo sami sa sobom, možda problem nije uvek izvan nas”, rekao je Marko Misirača.

U predstavi igraju Mladen Knežević, Čedomir Štajn i Dušan Stanikić. Prevod teksta uradila je Judit Ferenc, za kostime bila zadužena Jelena Janjatović, za muziku Branislav Pipović, scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, a pomoćnik reditelja je Marija Rakočević.

Reprizno izvođenje predstave "Blitva i krompir" je 21. januara u 20 časova.

Najnovije vesti iz ove kategorije