KulturaFoto: printscreen/youtube

Radomir Mihailović Točak dobitnik NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 22 10 2020

Radomir Mihailović Točak ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo koju dodeljuje Udruženje muzičara džez, zabavne i rok muzike.

Udruženje muzičara džez, zabavne i rok muzike, organizuje i ove godine, treću po redu godišnju dodelu nagrada GODUM, koja će se održati 28. oktobra u velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu, piše Balkanrock.

Nagradu za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe Smak, Radomir Mihailović Točak.

Ostala priznanja udruženja vezana su za dostignuća u prethodnoj godini. Najbolja rok grupa 2019. je Riblja čorba, nagrada za pop muziku pripašće grupi S.A.R.S, najbolji džez sastav je Kvartet Dragan Ćalina, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa Buč Kesidi. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Na svečanosti će biti dodeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija dela. Kod džezera, to je pesma “Perdao”, koju izvodi Vasil Hadžimanov bend sa Senkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo je da su, u oblasti popa, odnosno roka, ponovo nagrađene, kao i prošle godine, pesme “Milimetar” Željka Joksimovića i “Lutka”, sastava S.A.R.S.

Izvor: balkanrock.com