KulturaFoto: kragujevac.rs

Radovi učenika Druge tehničke škole izloženi u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”

Autor: Branko Vukašinović
15:06 | Utorak, 30 05 2017

Godišnja izložba radova učenika Druge tehničke škole, obrazovnog profila Tehničar dizajna eneterijera i industrijskih proizvoda, šesta po redu, otvorena je u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”. Izloženi su radovi nastali tokom ove školske godine na stručnim predmetima oblikovanje, crtanje, slikanje, projektovanje, modelovanje, fotografija, pismo…

Cilj izložbe je promocija atraktivnih smerova u ovoj školi, dostignuća učenika, ali je i svojevrsni doprinos kulturnom životu grada.

Izožbu je otvorio pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, Aleksandar Štajn, u prisustvu direktora Druge tehničke škole Dragana Paunića, profesora, učenika i njihovih gostiju.

Škole danas, pored tradicionalnog obrazovanja, svakako bi trebalo da posebnu pažnju poklone talentima i u okviru svojih mogućnosti daju prostora za izražavanje takvih potencijala. Izložbama koje Druga tehnička škola iz godine u godinu uspešno realizuje, pokazuje da ima sluha i nastavnog kadra da mladim lјudima prenese znanje, da ih podučava da se na kulturan, umetnički i kreativan način izražavaju i kritički posmatraju stvarnost”, rekao je Štajn.

Izložba će biti otvorena do 19. juna.