KulturaFoto: Promo

TEATAR I GV odlučili: Smanjene cene karata za Joakimfest

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Četvrtak, 17 09 2020

Uprkos epidemiji Korona virusa, Kragujevac, odnosno Knjaževsko–srpski teatar kao domaćin, priprema se za 15. Međunarodni pozorišni festival Joakimfest, koji će biti održan od 8. do 13. oktobra, pod sloganom „Pozorište u izolovanom društvu“. Odlučeno je da prvobitno planirane cene ulaznica budu snižene.

Na osnovu makretniške procene i analize tržišta, ali i epidemiološke situacije, Knjaževsko–srpski teatar odlučio se na korekciju, odnosno blago smanjenje cene karata za Joakimfest. Gradsko veće na sednici održanoj 16. septembra razmatralo je odluku Upravnog odbora Teatra i dalo saglasnost na predloženo umanjenje cena.

Umesto 700 dinara, cena pojedinačne ulaznice u pretprodaji za parter biće 500 dinara, a cena pojedinačne ulaznice na dan predstave za parter, umesto 800 iznosiće 600 dinara. Cena pojedinačne ulaznice u pretprodaji za balkon umesto 500 biće 300 dinara, a cena pojedinačne ulaznice za balkon na dan predstave 400, što je za 200 dinara manje od prvobitne. Takođe je cena za komplet ulaznica (šest do devet predstava) smanjena i umesto 3500 sada iznosi 2500 dinara.

Inače, festival će biti održan uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera što znači da će publici biti na raspolaganju svako treće sedište, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Na repertoaru su sledeće predstave: 

- H. Ibzen, LUTKINA KUĆA, Državno mađarsko pozorište, Kluž, Rumunija, režija Botond Nađ
- R. V. Fazbinder, ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R?, Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd, Srbija, režija Bobo Jelčić
- FILOKTETOVA RANA, po komadu Hajnera Milera, Pozorišna laboratorija "Sfumato", Sofija, Bugarska, režija Boris Krastev
- ZAPRAVO, PRELEPO JE, Nemačko državno pozorište, Temišvar, Rumunija, tekst i režija Volker Šmit
- GUSTAV JE KRIV ZA SVE, po mađarskom crtanom filmu "Gustav", koncept i režija Kokan Mladenović, Pozorište “Kostolanji Deže”, Subotica, Srbija
- Dž. Orvel, ŽIVOTINJSKA FARMA, režija Ljupčo Georgievski, Narodno pozorište "Anton Panov", Strumica, Severna Makedonija

Detaljno o festivalu i selekciji možete čitati OVDE.