Kultura

Učenje pripreme monologa: Abrašević organizuje glumačku radionicu

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Sreda, 06 09 2017

Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević Kragujevac otvorio je konkurs za učesnike glumačke radionice, koja ima za cilj da mlade upozna sa osnovnim elementima glumačkog zanata, tačnije sa pripremom monologa. Mladi starosti od 17 do 25 godina mogu konkurisati do 8. septembra. 

Radionica će trajati dva meseca, od 15. septembra do 15. novembra, a predavač će biti profesionalna glumica Marija Rakočević sa kojom je Abrašević već imao prilike da sarađuje.

Radionica će se održati dva puta nedeljno, u prostorijama Abraševića u trajanju od dva sata. Program se završava javnim časom koji će se održati u Noći pozorišta, gde će svako izvesti monolog koji je pripremao za vreme radionice.

Nakon završene radionice, svi polaznici će imati šansu da naučeno primene i u praksi u dramskoj sekciji Abraševića kroz budući program.

Broj učesnika je ograničen pa će se u slučaju prekoračenja broja prijavljenih organizovati audicija u periodu između 11. i 13. septembra u prostorijama Abraševića. Po zatvaranju konkursa, prijavljeni će preko mejla dobiti sve potrebne informacije vezane za moguću audiciju i početak radionice.

Prijava treba da sadrži osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja, podaci o školi/fakultetu, broj mobilnog telefona), motiv učestvovanja, a šalje se na mejl marijakrg@gmail.com.