KulturaFoto: Ilustracija

Zatvara se KUB: Projekcija filma “Nacionalna klasa” na Đačkom trgu

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 07 09 2018

Kragujevački ulični bioskop biće okončan projekcijom kultnog domaćeg filma “Nacionalna klasa” sutra od 21 čas na Đačkom trgu, a u slučaju kiše u Knjaževsko-srpskom teatru. Kragujevčani će biti u prilici da nakon projekcije filma, razgovaraju sa rediteljem i scenaristom ovog ostvarenja Goranom Markovićem. 

Film “Nacionalna klasa” snimljen je 1978., a pored plejade domaćih glumačkih bardova, obeležio je i Fića, legendarni četvorotočkaš koji se proizvodio u Zavodu „Crvena zastava“ u Kragujevcu. Tim povodom, u saradnji sa kragujevačkim Udruženjem ljubitelja fića, projekciju filma „Nacionalna klasa“ uveličaće i prisustvo jednog Fiće u kabriolet verziji. 

Podsetimo, Kragujevčani su do sada u okviru KUB-a bili u prilici da pogledaju filmove “Maratonci trče počasni krug”, “Munje”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Ubistvo s predumišljajem” i „Dečko koji obećava“.

Kragujevački ulični bioskop organizuje agencija „Re-Kreativno DUD” u saradnji sa udruženjima „Forma” i „Art Quart” i agencijama „Supermama” i „Inonet”, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Filmskog centra Srbije.