SkverFoto: instagram/partytime_pink edition

Ako ste čuvali figurice iz Kinder jaja, možete da zaradite i do 12.000 €

Autor: InfoKG
00:00 | Ponedeljak, 21 11 2022

Ako kod kuće imate kolekciju popularnih figurica iz Kinder jaja, velike su šanse da među njima postoji neka koja vam može doneti lepu sumu novca, piše N1 Slovenija, a prenosi N1.

Kinder jaje je jedan od popularnijih poklona koji će usrećiti decu. Jaje, koje kombinuje igračku i čokoladu, pojavilo se na policama prodavnica još 1974. godine, a u domovima širom sveta nalaze se hiljade figurica iz ovog popularnog proizvoda.

Ako ste jedna od onih osoba koje su svoje figurice savesno čuvali u kutijama, možda je sada vreme da ih ponovo otvorite. U njima se može sakriti pravo malo bogatstvo.

Među najtraženijim figurama su štrumpfovi, među kojima najviše cene postižu štrumpf noćni čuvar, štrumpf sa zviždaljkom i štrumpf sa ogledalom. Cene ovih na eBay-u dostižu i nekoliko hiljada evra. Najvredniji od njih je štrumf noćni čuvar, za koga možete da dobijete i do 12.000 evra, piše Feniks Magazin, a prenosi N1 Slovenija.

Međutim, ne dostižu sve figurice štrumpfa ove cene. Kolekcionari obraćaju pažnju na određene detalje koji određuju cenu. Na primer, figurica noćnog čuvara vredi toliko samo ako je napravljena od čvrste plave plastike, a kapa i pantalone su ofarbane.

Drugi po vrednosti je štrumpf sa ogledalom, čija se vrednost procenjuje na 4.800 do 6.000 evra, ali samo pod uslovom da ogledalo bude srebrno, a ne belo. Među vrednijima je i štrumpf na štulama, koji vredi oko 900 evra.

Ali nisu samo štrumpfovi ti koji mogu da vam donesu lepu sumu novca. Među vrednijim figuricama iz Kinder jaja su patuljak Ferdi Falobst, koji može da vredi između 2.000 i 3.500 evra. Figure Asteriksa i Obeliksa mogu vam doneti od 100 do 180 evra, prenosi Feniks Magazin.

Na eBay-u možete pronaći i štrumpfa u obliku anđela, koji je na prodaju za skoro 25.000 evra. Ali, kako navodi prodavac, to je figura prototipa, što znači da se ne može naći u jajetu kupljenom u prodavnici. 

Izvor: N1