SkverFoto: www.centarzaobrazovanjekg.edu.rs

Dečje odmaralište na Kopaoniku se sprema za novu sezonu

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 27 10 2021

Pred otvaranje nove ski sezone, kragujevačko dečje odmaralište na Kopaoniku uveliko se sprema za početak nove sezone.

Kako bi se bezbednost samog objekta, korisnika usluga i zaposlenih podigla na što viši nivo i obezbedila maksimalna zaštita, redovno se obavljaju godišnja ispitivanja ispravnosti zaštitnih sistema (ispitivanje i održavanje protivpožarnih uređaja i gasnih instalacija, održavanje sistema električnih javljača požara, sistema za detekciju gasa).

Izvršena je zamena i obnovljena je oprema za zaštitu od požara (pp aparati, hidrantska creva...), nabavljeni su ormarići za pružanje prve pomoći, promenjena gasna instalacija od plinare do kuhinje, promenjene odvodne kanalizacione instalacije kuhinje i separatne jame. Izvršena je nabavka HTZ opreme, sitnih aparata i sitnog inventara za kuhinju, bife i vešeraj, kao i alat i potrošni materijal za održavanje, elektronska vaga za prijem robe u magacinu.

Izvršena je nabavka profesionalnih mašina za pranje i sušenje veša, opreme za teretanu (sto za stoni fudbal, sto za stoni tenis, tegovi, šipke, osigurači, bučice, kombinovane sprave, el.pikado,...), televizori sa nosačima za blok2, učionice i recepciju (ukupno 13 komada), obnovljena je računarska oprema.

U prethodnom periodu je izvršena zamena dušeka na krevetima, zamenjeni su stolovi i stolice u trpezariji, izvršena je rekonstrukcija krova na bloku 3, nabavljena mašinska grtalica za čišćenje snega, kao i el.alat za potrebe održavanja (aku bušilica, pneumatski čekić, brusilica...)., ovo se odnosi na 2020.godinu, a trenutno je u toku renoviranje bifea blok2 i učionica blok 1. 

Odmaralište raspolaže sa oko 200 kreveta u novijem objektu. Blok I ima dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe. Blok II ima dvokrevetne, četvorokrevetne i jednu petokrevetnu sobu dok su u Bloku III dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne.

U blokovima jedan i dva svaka soba ima sopstveno kupatilo dok je u bloku tri, u baraci u kojoj uglavnom borave zaposleni i radnici angažovani na različitim poslovima na ovoj srpskoj planinskoj lepotici, kupatilo zajedničko.

Odmaralište nudi rekreativne aktivnosti, za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola.

U sklopu objekta je teretana, kao i sportski teren za rukomet, košarku, odbojku, mali fudbal i tenis.

Teren poseduje i reflektore, tako da se sportske aktivnosti, ali i zabavno – rekreativni program mogu organizovati i u večernjim satima. Gostima odmarališta u zimskom periodu na raspolaganju je i skijašnica.

Sve informacije i detalje možete pronaći na sajtu Centra za obrazovanje i Instagram stranici

*Promo