SkverFoto: pexels/olly

Gde se sve mogu pronaći kvalitetni delovi za auto

Autor: InfoKG
14:00 | Utorak, 28 09 2021

Svaki vlasnik automobila zna da kada dođe trenutak za promenu određenog dela, potraga za istim može biti prilično iscrpljujuća. Mnogo je faktora koji se moraju uzeti u obzir: kvalitet, pouzdanost dobavljača, ali i cena. 

Tada većina vozača i postavi pitanje gde se prodaju kvalitetni delovi za automobile, i gde se mogu uputiti kako bi do istog došli. 

Bavili smo se upravo ovom temom kako bismo pobrojali različita mesta gde možete pronaći delove za vaš automobil. U nastavku teksta upravo možete videti do kojih lokacija smo došli. 

Online poručivanje - internet kao riznica svega što vam je potrebno 

Nećemo govoriti o tome kako je tehnologija promenila svet, a internet nam doneo bezbroj mogućnosti, ipak, moramo napraviti osvrt na činjenicu koliko je mogućnost poručivanja auto delova na internetu olakšala kupovinu istih. 

Naime, sada kako biste nabavili, primera radi, zimiske gume nema potrebe da odlazite od vulkanizera do vulkanizera, već možete posetite par sajtova, iz udobnosti svog doma i uporediti odnos cene i kvaliteta različitih brendova. 

Odličan primer za to je sajt idealno.ba, gde možete nabaviti letnje ili zimske gume u samo par klikova. 

Prednost online kupovine najviše se ogleda u tome koliko vremena možete uštedeti. Ono što je takođe vrlo verovatno, jeste da ćete uštedeti i novac - jednostavno ćete imati mnogo bolji uvid u samo tržište i samim tim bolje proceniti koja suma je adekvatna za auto deo koji je vama potreban. 

Kod zvaničnog distributera originalnih auto delova 

Ako ne želite da štedite na svom mezimcu i birate da ga opremate isključivo novim i originalnim delovima za automobile, onda nema sumnje da izbor treba da “padne” na ovlašćene distributere. Oni funkcionišu tako što poručuju upravo deo koji vam je potreban u veleprodaji, a potom ga vi preuzmate u radnji, sigurni da ste kupili originalni deo za vaše vozilo. 

Mnogi zvanični distributeri funkcionišu i servis automobila, pa na istom mestu možete obaviti i kupovinu i ugradnju određenog dela. 

Ovlašćeni servisi brenda vašeg vozila kao moguća opcija 

Mnoge automehaničarske radnje su postale ovlašćeni servisi za određeni brend automobila, pa tako ukoliko vozite Fiat, Ford, BMW, Mercedes ili neki drugi prepoznatljivi brend automobila, možete otići upravo u ovlašćeni servis za ta vozila, kako biste nabavili deo koji vam je potreban. 

Ovi servisi su, takođe,  u stalnom kontaktu sa distributerima, pa ovo može biti još jedan način da dođete do originalnog dela koji vam je potreban. O tome da li ćete kupovati originalni ili polovni deo, odlučićete na osnovu toga o kom delu se radi. 

Naime, za sve delove koji su ključni za performanse vozila, treba izdvojiti veći budžet i opredeliti se za original, dok ukoliko su u pitanju delovi koji nisu krucijalni za rad automobila, možete odabrati i polovne. 

Prednost je što će vam ovlašćeni serviseri zameniti deo na licu mesta, a ono što je veoma značajno jeste i činjenica da su oni upravo najbolje upućeni u marku vašeg automobila

Radnje sa polovnim auto delovima - ušteda i efikasnost 

Ukoliko vam je budžet prva stavka o kojoj vodite računa, a u pitanju je deo koji neće ugroziti vašu bezbednost u saobraćaju, onda je prodaja polovnih auto delova sasvim prihvatljivo rešenje za vas. 

U ovakvim radnjama često možete pronaći različite auto delove u dobrom stanju, a pritom i uštedeti novac pri kupovini. Često upravo u ovakvim radnjama možete pronaći delove koji se teško dobavljaju iz inostranstva, pa su vrlo efikasne za sve one sa specifičnim brendovima automobila, čiji su delovi izrazito skupi, a često i slabo dostupni.

Savet je da pre nego posetite jednu od ovakvih radnji pronađete njihov kontakt telefon i pitate za ono što vam treba, kako ne biste gubili vreme i odlazili na mesto gde nećete pronaći željeni deo. 

Preporuka kao sigurna odrednica 

Preporuka je oduvek bila najbolji marketing, a u krugu vozača ona i dalje ostaje nešto čemu se posebno veruje. Ukoliko poznajete nekog ko je imao dobro iskustvo sa određenom prodavnicom ili servisom delova, ne libite se da se i sami uputite na isto mesto. 

Baš kao i u svim delatnostima, i dobra i loša iskustva su moguća, ali preporuka je svakako ono što može da prevagne prilikom odluke gde ćete kupiti određeni auto deo. Ovo se posebno odnosi na one koji planiraju da svoj deo za auto kupe polovno, jer će vam za to jedino data reč biti garancija adekvatnih performansi. 

Nadamo se da smo u ovom tekstu objedinili korisne informacije koje će vam pomoći da na što lakši način dođete do željenih auto delova. 

Izvor: Avokado