Skver

GREEN HILL - Ekskluzivan stambeni kompleks u Kragujevcu dobija svoj novi kvart (FOTO)

Autor: InfoKG
10:30 | Subota, 10 07 2021

Uvereni smo da će mnoge od vas iznenaditi postojanje naselja “Green Hill”, ali ne, ovo nije slika nekog elitnog zapadnoevropskog ili američkog prigradskog naselja, već kompleksa koji u našem gradu egzistira pune tri godine. Kao prvu fazu razvoja nenaseljenog dela periferije, urbanizovanja zapuštenog zemljišta i implementiranja u gradsko tkivo, investitori su izgradili naselje “Green Hill”, na lokaciji koja pripada Stanovu, a nalazi se nedaleko od Čehoslovačkog spomenika i Hipodroma, na obodu Šumaričkog šetališta. 

Naselje je nenametljivo napredovalo, bez agresivnog marketinga, i mnoge Kragujevčane zateklo kada su šetajući Šumaricama primetili obrise izgrađenih kuća koje se izdvajaju po drugačijem stilu i prirodnom okruženju. Danas, nakon tri godine, svih 35 kuća je u vlasništvu mladih, prosperitetnih, porodičnih ljudi, koji su među prvima prepoznali prednost i kvalitet življenja na periferiji,  u planski uređenom kompleksu.

U naselju “Green Hill” danas živi 35 porodica sa pedeset devetoro dece.

Moderno stanovanje, u prirodnom okruženju, najnoviji je i najzdraviji trend u svetu. U poslednjih nekoliko godina, veliki broj stanovnika Srbije teži da se zbog svakodnevnog stresa i gužve izmesti iz Centra grada na obližnju periferiju, tražeći svoj mir daleko od gradske vreve, prostor okružen prirodom, drvećem, sa mnogo prirodnog hlada i mogućnošću neometanog parkiranja. 

Kompanija “KMC INVEST”,  osnovao je kragujevački privrednik Zoran Konatar koji poslednjih petnaest godina investira u gradnju, animirajući svoja dva partnera koji preko trideset godina žive i rade u Cirihu. Osluškujući trendove savremenog života na Zapadu, sa željom da se i Kragujevčanima ponudi pažljivo isplanirano naselje, ova kompanija odlučila je da svoj kapital ulaže u grad iz koga potiče. 

“KMC INVEST” je porodična kompanija sa većinski švajcarskim kapitalom, koja od svog osnivanja investira u građevinske projekte u Kragujevcu.

Trend izgradnje novih naselja se u poslednjih nekoliko godina primećuje u Beogradu, Novom Sadu, kao i u turistički atraktivnim delovima Srbije. Planirana i uređena naselja, sa izgrađenom kompletnom infrastrukturom, Kragujevcu na pravi način dodaju duh modernog i razvijenog grada. Novi projekti predviđaju potpuno nova naselja sa pametnim zgradama, stambeno-poslovnim kompleksima, velikim brojem parking mesta, prodavnicama i svim sadržajima neophodnim za kvalitetan svakodnevni život.

Osnivači ove porodične kompanije često vole da istaknu da su ponosni na završen prvi projekat, uprkos brojnim poteškoćama u izgradnji nedostajuće infrastrukture, u radu za vreme epidemije, ali su, kako dodaju, najponosniji na stanovnike ovog naselja, vredne, uspešne , porodične ljude, koji su u ovu ulicu doveli ukupno pedeset devetoro svoje dece, i mlade ljude koji tek planiraju proširenje porodice,  što je najveća vrednost ovog komleksa.

Upravo su deca, kako ističe investitor, svojim zadovoljnim osmesima, najčešće bila najveći “vetar u leđa” roditeljima, da se odluče baš za ovu lokaciju i naselje “Green Hill”.

U skladu sa svojom filozofijom poslovanja kompanija “KMC INVEST” se odlučila da svojim kupcima  i Kragujevcu ponudi  još jednu novu uređenu ambijentalnu celinu, nadomak već izgrađenog kompleksa.  Kako poručuju iz ove kompanije “Primenjeno je moderno arhitektonsko - urbanističko rešenje po ugledu na najsavremenije komplekse iz sveta, i tako je idejno nastao novi kvart kojim se nastavlja već uspostavljen kvalitet života za naše sugrađane, koji se potpuno ogleda u random nazivu projekta “Savremeni Kragujevac”.

Zbog velikog interesovanja Kragujevčana za kupovino stana na ovoj lokaciji, dobili smo ideju da pored individualnih kuća u novom projektu, bude zastupljen i stambeno-poslovni kompleks, koji će kolektivno stanovanje staviti u sasvim novi koncept, gde će primarno biti ispoštovan komfor, prirodno okruženje i time će se zaokružiti celina jednog novonastalog gradskog kvarta sa pružanjem svih usluga koje su neophodne za savremeni život poručuju iz kragujevačke kompanije “KMC INVEST”.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da je cena kvadratnog metra u ovom naselju i pored ekskluzivnosti čitavog projekta i visokog kvaliteta gradnje i dalje priuštiva, štaviše povoljnija od prosečne cene novogradnje u Kragujevcu.