SkverFoto: pixabay.com-ilustracija

Instagramomanija: Koliko vremena provodimo na ovoj društvenoj mreži?

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 22 06 2024

Da li ste se ikada zapitali koliko vremena dnevno provedete skrolujući kroz Instagram? Prema najnovijim istraživanjima, prosečan Instagram korisnik provodi neverovatnih 53 minuta dnevno na ovoj popularnoj aplikaciji!

Ovi podaci dolaze iz analize navika korisnika širom sveta i ukazuju na to koliko je Instagram postao sastavni deo naših svakodnevnih života. Bilo da je u pitanju pregledavanje novih objava prijatelja, praćenje omiljenih influensera, pregledavanje storija ili traženje inspiracije u svetu mode, hrane, putovanja i mnogih drugih tema, očigledno je da nas Instagram drži prikovane za ekrane skoro sat vremena dnevno.

Interesantno je napomenuti da ovo vreme nije ravnomerno raspoređeno tokom dana. Najveći deo korisnika najaktivniji je ujutru, odmah nakon buđenja, kao i u večernjim satima pre spavanja. Međutim, nije neobično videti da mnogi od nas koriste ovu aplikaciju i tokom kratkih pauza na poslu, u školi ili dok čekamo prevoz.

Pored toga, vreme provedeno na Instagramu može značajno varirati u zavisnosti od starosne grupe i geografskog položaja korisnika. Mlađi korisnici, posebno tinejdžeri i mladi u dvadesetim godinama, imaju tendenciju da provode više vremena na aplikaciji u poređenju sa starijim korisnicima.

Ove brojke otvaraju mnoga pitanja o uticaju društvenih mreža na naš svakodnevni život, ali i o načinima na koje kompanije mogu bolje razumeti i angažovati svoju publiku. Dok neki vide ovo kao priliku za jačanje digitalnog marketinga i povezivanje sa korisnicima na dubljem nivou, drugi se pitaju da li je potrebno postaviti granice kako bi se smanjila zavisnost od društvenih mreža.

Šta vi mislite o ovim podacima? Koliko vremena vi provodite na Instagramu dnevno?