SkverFoto: Promo

Kragujevčani grade prve PAMETNE apartmane na Zlatiboru (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 16 10 2019

Kompanija “South Balkan Investment”, čiji su vlasnici dvojica Kragujevčana, najkasnije do kraja sledeće godine izgradiće pametne, “smart”, apartmane na Zlatiboru. Reč je o objektu, koji će dizajnerski i arhitektonski biti u stilu modernih zimskih hotela, površine 2.000 kvadratnih metara sa 40 apartmana i spa centrom. Naime, kupci će moći da iz svojih domova “upravljaju” apartmanima, u smislu uključivanja struje, vode, grejanja, pa i robot usisivača, čime su postiže ekonomičnost i smanjuju troškovi. 

Zahvaljujući saradnji dva poznata i uspešna kragujevačka privrednika Nikole Vrućinića i Vladimira Lekovića nastala je kompanija “South Balkan Investment”, kojoj je cilj izgradnja modernih objekata u našoj zemlji. Upravo jedan od njih objekat sa prvim pametnim apartmanima na Zlatiboru, koji će se nalaziti u samom centru ove planine, tačnije u borovoj šumi. 

Odlučili smo se za Zlatibor, jer trenutno na toj planini ima 200 gradilišita i najjača je konkurencija. Želimo da pokažemo da smo najbrži, najefikasniji, najbolji, najkvalitetniji i najpovojniji sa cenom i da demonstriramo naše znanje u građevini, koje je potkrepljeno bogatim iskustvom u dosadašnjim projektima dvojice osnivača”, poručuju iz kompaniije “South Balkan Investment”. 

Početak izgradnje objekta sa prvim pametnim apartmanima na Zlatiboru planiran je za mart 2020. godine. U toku su pripremni radovi, koji podrazumejavu izradu projektno-tehničke dokumentacije, dobijanje građevinske dozvole. Plan je da radovi budu okončani najkasnije do kraja sedeće godine. 

Objekat će biti površine 2.000 kvadratnih metara, dizajnerski i arhitektonski u stilu modernih zimskih hotela, sa fasadom potupno prilagođenom ambijentu. U njemu će biti smešteno 40 pametnih apartmana i spa centar, koji će svi kupci moći da koriste. Apartmani su površine od 26 do 51 kvadrata. Pametni će biti, jer će kupci, pre dolaska u apartman, moći da iz svojih domova uključe, između ostalog, struju, vodu, grejanje, pa i robot usisivač. Iz kompanije “South Balkan Investment” poručuju da se na taj način postiže ekonomičnost i smanjuju troškovi. 

Iz kompanije “South Balkan Investment” najavljuju da su ovi pametni apartmani na Zlatiboru pokazni, odnosno da su uvod u projekte koje tek planiraju da realizuju u budućnosti. 

Osnivači kompanije “South Balkan Investment”, Nikole Vrućinića i Vladimira Lekovića, poznati su javnosti po uspešnosti poslovanja svojih matičnih kompanija i preduzeća. Vrućinić je suvlasnik jednog od najvećih privatnih energetskih objekata u zemlji solarne elektrane Solaris 1 i Solaris 2, kao i firme “Sava building”, koja je sagradila jedan od najlepših objekata u gradu Mikro tržnicu “Sava”. Leković je generalni direktor porodične kompanije “Tara Concept”, koja se gotovo tri decenije bavi izradom luksuznih podnih i zidnih obloga i unikatnog nameštaja. Upravo zbog toga je ovaj dvojac godinama unazad na listi portala InfoKG “50 najmoćnijih u Kragujevcu”. 

*PR tekst

Galerija slika