Skver

Logikids na još jednoj lokaciji u Kragujevcu (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 10 07 2017

Zbog velikog interesovanja, Obrazovni centar “Logikids” SuanPan mentalne aritmetike proširio je svoje poslovanje, pa od sada, pored prostorija u Stambeno-poslovnom objektu “Smallville”, nalazi se na još jednoj lokaciji u Kragujevcu, u centru grada, tačnije u ulici Cara Lazara ¼, u zgradi WinWin-a. Upis mališana u “Logikids” na program SuanPan mentalne aritmetike za 2017/2018. godinu je u toku, a nastava će biti organizovana od 1. septembra.  

“Logikids” je licenciran za sprovođenje nastave “SuanPan” mentalne aritmetike, programa koji dokazano utiče na jačanje pažnje, koncentracije, memorije i unapređenje mentalnih potencijala dece uzrasta od 5 do 14 godina. U tom dobu je biološki razvoj dece najaktivniji, pa se program bazira na korisćenju računaljke, abakusa, obema rukama. To dovodi do stimulacije obe moždane hemisfere i podizanja opštih mentalnih potencijala deteta. Takođe, različite vežbe pažnje i koncentracije dodatno doprinose efikasnosti programa. Nastavno osoblje čine iskusni pedagozi, sociolozi, vaspitači, profesori razredne nastave, koji poseduju višegodišnje radno iskustvo i licencirani su od strane osnivača i vlasnika programa, firme “PRO-MENS”. 

Međunarodni program razvijanja intelektualnih potencijala kod dece “SuanPan” predstavlja rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja. Zbog toga je rad sa decom osmišljen kroz kreativne igre, testove pažnje i stimulativne aktivnosti. Mališani koji učestvuju u programu pokazuju jasan napredak, pa, između ostalog, bolje razumeju i opažaju, imaju bolje reflekse, veću sigurnost i samopouzadanje i razvijaju svojstveni stil učenja.
Po završenom osmomesečnom kursu u “Logikidsu”, deca rešavaju analitičke operacije, bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za 3 do 5 sekundi. Tu sposobnost zadržavaju do kraja života, bez potrebe za obnavljanjem kursa.

Zainteresovani za upis dece u “Logikids” sve informacije mogu dobiti na sajtu www.logikids.rs ili pozivom na brojeve telefona 062/292-000; 062/293-000; 062/294-000.  

Važno je napomenuti i da su roditelji dece, koja su prošle godine pohađala nastavu u “Logikidsu”, prezadovoljni postignutim rezultatima, a u prilog tome govori i intervju sa njima, koji možete pogledati u nastavku.