SkverFoto: pixabay.com

Nagrada za VAKCINISANE: Novac, krofne, piće i marihuana!

Autor: J.M.
19:00 | Subota, 27 03 2021

Osim zaštite od virusa Covid-19, vakcinacija u poslednje vreme donosi i neke druge benefite.
Naime, mnogi poslodavci odlučuju se da nagrade svoje zaposlene koji se vakcinišu kako bi podstakli i ostale na taj korak.

U poslednjih par nedelja imali smo priliku da čitamo o poslodavcima koji su svojim zaposlenima davali određeni iznos kao nagradu, dok su kompanije širom Amerike odlučile da svoje zaposlene, pored novčane nagrade, časte slatkišima, krofnama, pićem, besplatnom vožnjom, pa čak i marihuanom, prenosi BIZLife.rs

Stručnjaci ipak kažu, da nuđenje podsticaja nije nužno najefikasniji ili najekonomičniji način za povećanje broja vakcinisanih. Ipak, to nije sprečilo poslodavce da ponude gomilu besplatnih stvari u zamenu za dokaz o vakcinisanju.

U Klivlendu, jedan market odlučio je da svim kupcima koji dođu i pokažu dokaz o vakcinaciji, ponudi pivo koje će platiti svega 10 centi.

U jednoj ambulanti u Mičigenu, koja je specijalizovana za medicinsku marihuanu, svi koji imaju više od 21 godine i koji su primili vakcinu, mogu da pokupe dovoljno količine za mesec dana.

Američka kompanija koja proizvodi jogurt Chobany odlučila je da na mestima za vakcinaciju svima da po jedan jogurt. Takođe, po jednu čuvenu Krispy Kreme krofnu moći će besplatno da pojedu oni koji pruže dokaz o vakcinaciji do kraja 2021. godine.

Sličan slučaj zabeležen je i u Izraelu, u Tel Avivu. Jedan kafić otvorio je mobilnu stanicu za vakcinaciju i ponudio besplatno bezalkoholno pivo i sok od breskve onima koji su dobili vakcinu.

U Srbiji su za sada poznate dve kompanije koje su odlučile da svojim zaposlenima koji su se vakcinisali, podele bonuse. Da li biste voleli da vidite više ovakvih primera u Srbiji i kojem od benefita biste se najviše obradovali?

Izvor: BIZLife.rs