Skver

Najčudniji lopov ikada: nije odoleo hrani

Autor: infokg.rs
22:00 | Četvrtak, 10 12 2015

Čak dve godine zatvora preti jednom lopovu koji se sakrio preko noći u restoranu u Pragu da na miru krade, ali nije odoleo pečenim guskama, pačetini, kiselim krastavčićima i dobrom vinu, pa je carsku gozbu završio tek ujutru, kada ga je našla čistačica i pozvala policiju.

48-godišnji Čeh sakrio se u nedelju u WC-u restorana i sačekao da svi zaposleni odu i zaključaju restoran, a zatim počeo da krade stvari iz ormana zaposlenih. Ukrao je i flašu piva i tortu sa jagodama i restoranu napravio štetu od 870 evra.

"Dok je tako krao našao je namirnice spremne za naredni dan. Pečene guske, tri patke, teglu krastavaca, šest kilograma guščije masti i džigerice, puter. Sve te namirnice ne samo da je raspakovao, nego je svaku probao, a zatim odbacio", kazao je češkim medijima portparol policije Tomaš Hulan.

Kada je od svega pomalo štrpnuo i probao nekoliko flaša vina, video je da nema kako da izađe iz zaključanog restorana i umoran je prilegao do jutra dok ne dođe osoblje i restoran otključa.

"Lopova gurmana je oslobodila čistačica, odmah pozvala policiju koja ga je uhapsila i optužila za krađu. Svojom gozbom oštetio je restoran za 870 evra", kazao je Hulan.