Skver

Ne možete da zaspite? Odgledajte ovaj video!

Autor: infokg.rs
15:06 | Četvrtak, 29 10 2015

Rešite se stresa i nesanice pomoću ovog opuštajućeg videa.

Video pokazuje reku na severu Irske okruženu šumom i mostić na njoj. Osim predivnog prizora za oči, video je postao megapopularan zbog zvukova prirode koji neverovatno opuštaju.

Napravio ga je vizuelni umetnik Džoni Loson tako što je dve godine snimao istu scenu u prirodi, na toj reci. Ni sam nije bio svestan koliko njegov rad pomaže ljudima koji imaju problema sa stresom i nesanicom.

Počeli su da mu pišu iz celog sveta impresionirani time kako ih video uspavljuje. Pisma mu stižu čak iz Severne Koreje, Afrike, Japana itd.

Minutaža mu je savršena - nešto više od osam sati, upravo koliko je dovoljno za zdravo spavanje. Zahvaljujući tome, ako se neko i probudi usred noći, zvukovi će ga ponovo brzo uspavati.

U jednom od pisama koja su umetniku stigla stoji:

"Otkako sam otkrio taj video, duže spavam i dani su mi bolji. Borio sam se s pokušajima spavanja u tišini, ali nešto mi je nedostajalo i bio sam frustriran svako jutro nakon buđenja. Sad jednostavno pustim video, a zvuk me lepo uspava i osećam se mnogo bolje u jutarnjim satima. Hvala vam što ste mi to omogućili!"